Geschiedenis Steenkapperij Den Itter

hoe het begon

In 1954 werkte Raymond Janssen bij steenhouwerij Broux in Bree. Raymond ziet de mogelijkheden van natuursteen en begint aan de Tongerlostraat in Opitter een handel in blauwe steen en marmer. Er is na WOII grote vraag naar dorpels en schouwen voor de opkomende woningbouw. De natuursteen handel floreert goed en al snel komt zijn broer Marcel hem te hulp. In 1956 stichtten ze samen de vennootschap Steenkapperij Gebroeders Janssen.

uitbreiding van de natuursteen werkplaats

In de jaren 60 komt er een nieuwe werkplaats bij achter de Itterbeek. Hierin verwerkten ze eigenhandig de natuursteen tot kwalitatieve producten. Blauwe steen en graniet werden op ambachtelijke manier gevormd.

florerende handel

De handel in natuursteen ging goed en de naam Janssen werd een begrip in omstreken. De broers stelden meer dan 10 mensen te werk die uitsluitend hoge kwaliteit natuursteen producten vervaardigden. Na de bouwcrisis van de jaren 80 werd het tijd voor opvolging.

opvolging van de steenkapperij

Twee schoonzonen van Raymond, Henri Cardinaels en Andre Peeters, werkten al meerdere jaren in het bedrijf. Samen met de zoon van Raymond, Johan, werd het bedrijf doorgegeven. Allen met de grote liefde voor natuursteen. Zo kwam in 1987 Steenkapperij Den Itter tot stand.

jongste generatie

Sinds 2013 runt Johan Janssen de steenkapperij als enige zaakvoerder. De ambachtelijkheid en liefde voor natuursteen blijft voor hem belangrijk. Maar hij heeft het huidige gamma uitgebreid met kant en klare producten. Zo heeft de klant een bredere keuze uit blauwe steen, witte kalksteen, graniet, composiet (marmercomposiet en kwartscomposiet) en andere soorten natuursteen.
Showroom Steenkapperij Den Itter

machinepark den itter

Bij natuursteen bewerkingen vinden wij milieu en veiligheid belangrijk. Ons machinepark wordt steeds aan de geldende veiligheidsnormen aangepast. We streven naar een laag energieverbruik door aangepaste energie zuinige elektra motoren.
Om geluidsoverlast te beperken gebruiken we geluidsarme diamant zagen. Tijdens het zagen zorgt ons gesloten circuit van koelwater voor een zuinig en milieuvriendelijk verbruik. Bij Steenkapperij Den Itter staat een vriendelijke en efficiënte bediening staat garant bij ons product.
Machinepark Steenkapperij Den Itter
Je wilt natuursteen en hebt een eigen ontwerp?
Wij maken jouw vrijblijvende offerte op.
Het opmeten doen wij gratis!
contact