producten - gevelbekleding

gevelbekleding uit natuursteen

Uw gevelbekleding met natuursteen afwerken, zorgt voor een zeer efficiënte bescherming tegen slechte weersomstandigheden. Een extra laag isolatiemateriaal tussen het geraamte en de natuursteen gevelbekleding? Slim! Dit zorgt voor uitstekende thermische isolatie. Zo is de gevelbekleding zowel klassevol als duurzaam.

afmetingen natuursteen gevelbekleding

Wij bieden u gevelbekleding elementen van 2cm, 3cm en 5cm. Bij elementen van 3cm is er een limiet van maximum 2 stuks per vierkante meter. Voor natuursteen elementen van 5cm ligt deze limiet op 1,5 stuk per vierkante meter. Dankzij ons modern machinepark en grondige vakkennis er de maximale maattolerantie amper 2mm.

afwerking natuursteen gevelbekleding

Bij de afwerking van uw natuurstenen gevelbekleding komen drie aspecten kijken. Het eerste aspect is de uitvoering van de hoeken. Hierbij heeft u de keuze tussen verstek of een haakse hoek. De bovenzijde wordt meestal met een facetkant van 1x1cm afgewerkt. Daarnaast heeft u voor de zichtkanten keuzes uit onder andere de verschillende afwerkingen:

ruw gezaagd

grijs geslepen

blauw gezoet

gefrijnd

Als laatste afwerkingsaspect zijn er de voegen. Natuursteen voegen zijn niet louter visueel, ze beschermen tegen beschadigingen door overtollige mortel, het uitzetten & krimpen, en andere inwendige krachten. De voegdikte van onze natuursteen gevelplinten is +/- 2 - 4mm. Het voegen kan gebeuren met verschillende materialen zoals: cementmortel, harsmortel & mastiek. Wij raden deze laatsten aan omdat hun fysische en mechanische eigenschappen beter zijn dan deze van cementmortel.

onderhoud arduinen gevelbekleding

Normaal gezien verdwijnen vetvlekken op blauwe steen na regen. Waarom? Blauwe steen is niet poreus. Indien nodig kan u 2 soeplepels ammoniak aan 1 emmer zuiver water toevoegen. Vervolgens over de steen gieten en het originele aspect zal terugkeren. Gaan de vlekken nog steeds niet weg? Contacteer dan Den Itter voor professioneel advies op maat.
U kan bij aankoop van onze natuursteen gevelbekleding altijd rekenen op ons professioneel advies voor plaatsing of onderhoud!
fotos
gevelbekleding door steenkapperij den itter
gevelbekleding door steenkapperij den itter
gevelbekleding door steenkapperij den itter
gevelbekleding door steenkapperij den itter
Hoeveel kost een gevelbekleding met natuursteen?
Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte
contact

Meer dan 60 jaar ervaring met gevelbekleding

Steenkapperij Den Itter bestaat al sinds maart 1954. Vanaf dag 1 werd natuursteen op ambachtelijke wijze verwerkt tot gevelbekleding. Zorgvuldig en met liefde. Ondertussen heeft Den Itter een hoge reputatie gekregen. Voor gevelbekleding en alle andere natuursteen producten. Door ervaren maatwerk met kwalitatief natuursteen heeft u gegarandeerd kwaliteit.
meer over ons